A legtöbb szülő komoly gondokkal, problémákkal küzd, amikor pályaválasztás előtt áll a szeretett gyereke… Vaj mi legyen, minek tanuljon?

Sajnos a legtöbb szülő még mindig azt gondolja, hogy „Ne azt csináld, amit én, Te jobbat érdemelsz.” vagy „Szerezz diplomát, azzal jól lehet keresni.”

Egyre több lesz a diplomás, lassan Dunát lehetne rekeszteni Velük.

A gyerek is azt hiszi, hogy végre révbe ért, megvan a diploma és válogathat a jobbnál jobb állások között. És ekkor jön a koppanás, amikor egy egyszeri kezdő diplomás helyre 30-40 hasonló ropogós, friss diplomás adja be a pályázatát és csak azon megy a verseny, ki vállalja el alacsonyabb bért ugyanazt a robot munkát.

Közben nem találunk normális villanyszerelőt, vagy nincs vízszerelő, aki kicserélje a csapunkat, de hidegburkolót is csak hetekre, hónapokra előre tudunk csak lefoglalni, akkor is főleg úgy, hogy nagy munkát szeretnénk elvégeztetni.

Kis munkákra és főleg rövid határidőkre nagyon nehéz megfelelően képzett szakit találni, olyat aki nem azonnal a tarifát mondja, hanem körbe kérdez, felmér és megfelelő ismeretekkel tökéletes munkát, majd utána rendet csinál.

Pedig ezekkel a munkákkal sokkal, de sokkal több pénzt lehetne keresni, de sajnos kevés a szakember, mivel még mindig sok fejben a „diploma az úr”.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük